0

TILLVERKNING

Mössorna handstickas i Bosnien och Hercegovina. Företaget vi samarbetar med strävar efter att ge utsatta kvinnor en stabilare finansiell tillvaro genom en sysselsättning med traditionellt handarbete där de får användning av sina unika kunskaper inom detta. Handarbete är något de lärt sig att bevara generationer tillbaka och med deras kunskap och erfarenhet inom stickning ger de våra mössor det bästa tänkbara resultatet. Kvalitén och utförandet talar för sig själv. 

Vi är både stolta och nöjda över att fått till stånd detta samarbete.  Vi anser att det är ett utmärkt sätt för dessa kvinnor att forma en självständighet genom att göra något som det tycker om att arbeta med. 

Detta samarbete möjliggör även att vi kan ha produktionen inom Europa, vilket är en ytterst central del i vår vision för Kally X Birger.Garnet vi har valt för våra mössor är 100% baby alpackaull.  Alpackaull väger mindre än fårull, har bättre värmande egenskaper, är starkare och kliar mindre.  Alpackaull är dessutom mycket mjuk, inte minst om man använder ull från unga djur, så kallad ”baby alpacka”.

I jämförelse med fårull är alpackaull mjukare, varmare, starkare och glansigare. Ett plagg i alpacka kliar mindre och är slitstarkare än motsvarande plagg i fårull.  Alpacka fibern saknar fett (lanolin) och upplevs därför torrare än fårull. Många som är allergiska mot fårull kan klara alpackaull utan problem.  Ullet har dessutom en fin elasticitet vilket gör att mössan håller formen.

Alpackaull har mycket liten miljöpåverkan jämfört med andra material. Alpackorna betar ute året om i  Anderna och producerar ull av vatten och gräs.

Kally X Birger mössan är helt enkelt den mjukaste skönaste mössan med lång livslängd och gott samvete.#staywarm