TILLVERKNING

Mössorna handstickas i Bosnien och Hercegovina. Företaget vi samarbetar med strävar efter att ge kvinnor en stabilare finansiell tillvaro genom en sysselsättning med traditionellt handarbete. Sticka är något de lärt sig att bevara generationer tillbaka och med deras kunskap och erfarenhet ger de våra mössor det bästa tänkbara resultatet. Kvalitén och utförandet talar för sig själv. 

Kvinnokooperativet Udruzene i Sarajevo är en av de få stickfabriker som idag endast handstickar sina plagg. De anlitas flitigt av flera stora modehus i Europa och tillverkar då delar av hela kollektioner. De är kända för sitt utomordentliga arbete och vi är väldigt stolta över detta samarbete som ger våra mössor den genuina känslan och unika utseende som de har idag. Ett handstickat plagg går aldrig att jämföra med ett maskinstickat plagg. 

Du märker skillnaden direkt och det är det vi brinner för - handarbete när det är som bäst!Alla våra accessoarer är stickade i 100 % babyalpackaull.  Alpackaull väger mindre än fårull, har bättre värmande egenskaper, är starkare och kliar mindre.  Tillverkning av alpackaull har  minsta möjliga miljöpåverkan då Alpackan inte äter upp gräset och växterna de betar med rötterna, deras mjuka trampdynor skapar inte heller erosioner vilket bevarar marken de betar på. 

Alpacka fibern saknar fett (lanolin) och upplevs därför torrare än fårull. Många som är allergiska mot fårull kan klara alpackaull utan problem.  Ullet har dessutom en fin elasticitet vilket gör att mössan håller formen.

Kally X Birger mössan är helt enkelt den mjukaste skönaste mössan med lång livslängd och gott samvete.


100 % mulesing-fritt


#staywarm